Wat is laserontharing?
Permanente laserontharing, wat is dat?
Laserontharing maakt gebruik van het lichaamseigen melanine dat in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar tot aan het haarzakje. De hitte van deze intense lichtbundel wordt door de melanine naar de haarwortel getransporteerd. Hierdoor wordt de haarwortel vernietigd. Een speciale koeltip zorgt ervoor dat de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd worden tegen de hitte van de laser. En dit koelsysteem zorgt voor een verdoving van de huid waardoor je de warmte niet sterk ervaart. Dit zorgt voor een pijnloze ontharing.
Door de verminderde pijn en de hoge effectiviteit genieten steeds meer mensen van de laserbehandeling!
Bovendien zorgt ontharing met de Quatrowave laser na 3 tot 5 behandelingen ervoor dat tachtig tot negentig procent van de behandelde haren definitief weg zijn! Op niet hormonale plaatsen kun je zelfs 95% van de haren verwijderen.
Na verschillende behandelingen kies je voor een één- tot tweejaarlijks onderhoudssessie.

Quatro Wave Diodelaser

De meeste instituten werken met een single laser met 808 nm. De Quatro Wave werkt maar liefst op 4 golflengtes. Hiermee is dit hypermoderne apparaat extra effectief voor alle te behandelen huid - en haartypen. Behalve grijs haar, omdat hier geen pigment meer in aanwezig is.
De Quatro Wave Diode Laser combineert 4 verschillende golflengten. Dit is het meest geavanceerde diodelaser machine in zijn klasse. Door de 4 verschillende waves kunnen ook dunnere/lichtere en meer oppervlakkige haren effectief behandeld worden. En hierdoor kan het ook op een donkere huid veel effectievere resultaten geven. Dus de Quatro Wave is extra effectief bij zeer licht gekleurde haren en de stuggere zeer donkere haren.
De groeifasen van het haar
Er zijn 4 verschillende groeifasen bij een haar: de actieve groeifase, de overgangsfase, de rustfase en de uitvalfase.
Per behandeling zitten er gemiddeld 20% van de aanwezige haren in de actieve groeifase. Deze haren bevatten op dat moment voldoende pigment om definitief verwijderd te worden, deze kunnen dan ook niet meer terug groeien.
De andere, niet actieve haren hebben nog te weinig pigment en die haarzakjes kunnen we op dat moment niet bereiken met de laser. Bij elke behandeling herhaalt dit proces van selectieve vernietiging zich, waarna uiteindelijk de gehele behandelde zone onthaard is.
Dit is ook de reden waarom je meerdere behandelingen nodig hebt vooraleer je uitbehandeld bent.

Verschil tussen IPL en Laser

Het belangrijkste verschil tussen laser en IPL is het soort licht. IPL (Intensief Pulserend Licht) is een breedband, pulserende lichtbron, terwijl laser (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) een monochrome, coherente lichtbron is.
Bij IPL wordt er minder selectief gewerkt waardoor het licht naar andere plekken verloren gaat en dus minder effectief werkt. De laser gaat dieper de huid in waardoor het haarzakje daadwerkelijk uitgeschakeld wordt zonder de huid te beschadigen.